חנוכה כבר כאן וכוווולם מסביב מדברים עליהן, על הסופגניות... מי הכי טעימה, מי הכי מגרה, מי הכי שווה? מה הפלא עם מבחר כל כך גדול? כל שנה מיטב הקונדיטורים מוציאים תחת ידם את הסופגנייה הטרנדית החדשה, יותר גדולה, יותר זוהרת, עם מילוי יותר מסקרן, יותר מושקעת. כולם מסביב עסוקים גם בקלוריות... כמה שווה כל סופגניה? מה יהיה? כן נאכל? לא נאכל? כמה נאכל? האם נעמוד בזה? איך נקזז? עוד לפני שהסופגנייה עשתה דרכה לקיבה, המוח והלב כבר מוצפים ברגשות אשמה ובייסורי מצפון... מצד שני, הרשת מוצפת בתחליפים בריאים יותר של סופגניות אפויות כאלה ואחרות, נעשים הרבה ניסיונות למצוא תחליף ראוי. עכשיו, רובכם מכירים אותי וכבר יודעים שאני לגמרי בעד אוכל בריא, מזין ואם אפשר למצוא תחליף שהוא גם בריא וגם טעים אז בכללל. יחד עם זאת, אני גם בעד הבריאות הנפשית ולא רק הגופנית וישנם דברים בהם אני לגמרי מעדיפה את הדבר האמיתי! מעדיפה אחד אמיתי במקום חמישה תחליפים... למה? כי זה טעים! וזה מענג! וזה מותר! כן, כן, לפעמים מותר לאכול גם אוכל משמין! כי כשאוכלים את הדבר האמיתי, זה מוריד ממנו את הריגוש, זה מהנה, מענג ולרוב גם יספק את הצורך שעלה. לעומת זאת, כשאוכלים תחליף בדמות סופגנייה אפויה (שהיא תכלס סוג של לחמניה), הרבה פעמים מרגישים קיפוח, מרגישים קורבן והצורך בפיצוי בוא יבוא! ומה יקרה אז לדעתכם? במקום ליהנות מסופגנייה אחת טעימה, זה עשוי להיגרר ולהפוך למסיבת סופגניות + כל מה שעוד נצליח למצוא במטבח. צריך וכדאי להזין את הנפש, כמו גם את הגוף! היכולת ללמוד לאכול 90% מהזמן אוכל בריא ומזין ו- 10% מהזמן אוכל ששום דיאטנית לא תמליץ עליו... אקוטית והיא המתכון הבדוק להצלחה לאורך זמן. אז מה אני בעצם מציעה? תחליטו על היום והשעה, כן כן, ממש כמו בדייט, תבחרו את הסופגנייה הכי שווה, את זו שעושה לכם את זה, תחזרו אחריה, תקדישו לה זמן - לא תוך כדי עבודה, או תוך כדי שיחה - תתמסרו לה, תביטו לה בעיניים ותתענגו מכל ביס, מותר לכם! ואם בדומה לי אתם קצת גרידים ויש לכם יכולת לקנות 4 סופגניות ממש שוות מבלי למכור כלייה, אפשר גם אפשר לחלק אותן לרבעים ולהנות מאחת שהיא בעצם 4 טעמים שונים. והכי חשוב, בלי ייסורי מצפון, בלי רגשות אשם. אשמה היא הדבר הכי משמין שאתם מכניסים לגוף שלכם. בסופו של יום, סופגנייה אחת לא תעלה אף אחד במשקל!!! מאחלת לכולם חנוכה שמח ונטול אשמה 🍩
https://www.facebook.com/pg/effecthaimun/posts/?ref=page_internal
Comments