על משמעותם וכוחם של הצבעים בפירות ובירקות 🥦🍎🍇🥕🥥
ירקות ופירות אוצרים בתוכם שפע של חומרים פעילים בעלי חשיבות עצומה לבריאותנו. חומרים אלה נקראים "פיטוכימיקלים", הפיגמנטים שבהם מעניקים לירק / לפרי את הצבע שלו.
פיטוכימיקלים אלה משמשים כנוגדי חמצון - נלחמים בחיידקים, נוגדי דלקת, מפחיתים לחץ דם, מפחיתים קרישיות יתר של הדם, מווסתים פעילויות מטבוליות שונות ועוד... ובעצם כך נלחמים במחלות כגון: סרטן מסוגים שונים, טרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם, סוכרת, הזדקנות הראייה, הזדקנות המוח ועוד...
ניתן לומר שנוגדי החמצון הם סוג של "חיילים" הנלחמים בתהליכי חימצון שונים המתרחשים בגוף (אי אפשר לחיות בלי חמצן אך בצד זה החמצן פוגע בתאים). החיילים הנ"ל מנטרלים את הרדיקלים החופשיים שנוצרים בגוף כתוצר לוואי של החיים (אוויר מזוהם, חומרים כימיים שונים, פסולת רעילה, מקורות קרינה וכו'). לאורך זמן, נזקי החימצון הנ"ל מצטברים ותורמים להאצת מחלות שונות ולכן צריכת פירות וירקות העשירים בפיטוכימיקלים שונים, יספקו לגוף חיילים רבים בדמות נוגדי חימצון עוצמתיים שיתגברו את יכולת ההגנה שלו מפני תהליכים הרסניים.
כדי לממש את הפוטנציאל הבריאותי הקיים, ממליצות רשויות הבריאות בעולם לצרוך 5-9 מנות של ירקות ופירות ביום (מנה = 100 גרם של פרי או ירק טריים / 1 כוס ירק או פרי טרי חתוכים / 1/2 כוס ירק מבושל).
קיימת חשיבות עצומה לגיוון צריכת הפירות והירקות - ההמלצה היא לאכול בכל יום מכל 5 קבוצות הצבעים: אדום, כתום, ירוק, סגול ולבן, מכיוון שכל אחת מהן מפעילה מערכות הגנה שונות מפני חומרים ותהליכים מזיקים. צריכה יומית של כולם תכסה מגוון רחב יותר של פעילויות הגנה ❣️
https://www.facebook.com/pg/effecthaimun/posts/?ref=page_internal
Comments